Servicii de consultanță pentru autostrada Brașov - Târgu Mureș - Cluj - Oradea- Borș

România
Brașov - Borș
Date: 2004 - prezent
Client : Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale

Rezumatul proiectului

Proiectul include construcția unei noi autostrăzi de 415 kilometri, cu 2 x 2 benzi. Lucrările de construcție ale autostrăzii vor fi împărțite în 8 loturi diferite și vor fi realizate până la sfârșitul anului

Autostradă Brașov-Oradea corelată cu autostradă București-Brașov va asigură o legătură directă între România și centrul și vestul Europei. Această autostradă va avea o mare atractivitate atât pentru traficul din zonă Moldovei, prin rețeaua de drumuri naționale modernizate sau cuprinse în programul de modernizare, zonă de sud-est (legătură cu portul Constanța), prin intermediul autostrăzii București-Constanța, și zonă de nord, cât și pentru traficul generat de marile centre urbane din zonă de influența a autostrăzii.

Construcția acestei autostrăzi va genera o dezvoltare a zonei prin care se desfășoară traseul, crearea de noi locuri de muncă, dezvoltarea industriei furnizoare de materii prime necesare la realizarea diferitelor elemente ale autostrăzii precum și un impact pozitiv din punct de vedere al poluării prin atragerea traficului de tranzit din zonele locuite. De asemenea autostradă va deveni o cale de acces pentru turiștii din centrul și estul Europei.

Autostradă Brașov-Oradea a fost divizată în trei sectoare:
 Sector 1: Brașov-Târgu Mureș (Ogra)
 Sector 2: Târgu Mureș (Ogra) - Cluj
 Sector 3: Cluj - Oradea.

Misiunile noastre

Consultantul este responsabil de supervizarea lucrărilor de construcție pentru CNADNR ca Inginer în conformitate cu Condițiile de Contact FIDIC pentru întreg proiectul în timpul perioadei de execuție până la perioadă remedierii defectelor.

Egis România desfășoară servicii de consultanță în calitate de subcontractant al Egis Route Scetauroute, lider de asociere în JV Egis Route Scetauroute & Egis Bceom Internațional.